Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

omve

18. 6. 2012 12:10
Pěkný článek ze života

Je fajn číst, že existují i ženský, který nepovažují děcko jen za svůj majetek, ale jsou ochotny i uznat rovnocennou roli otce při výchově - je jasný, že každej rozvod je pro děcko špatnej, ale je nesmysl, aby kvůli rozvodu přišlo děcko o jednoho ze svých milujících rodičů, kdo si myslí opak, je u mě obyčejnej sobec ...

Jen víc takto tolerantních žen, článek má mou karmu :)

1 0
možnosti

rustica

19. 6. 2012 9:36
Re: Pěkný článek ze života

ano, je opravdu skvělé, jací existují vyčuránci - "malý byl často u babičky, protože jsem chodila do práce, byl tam i když marodil, zůstával tam přes noc..." bla bla bla, ale jakmile měli dítě ve školce, tak se domluvili," že si nenecháme do ničeho kecat" . Trošku sprosté vůči babičce, ne? Když babičku potřebovali, tak ji využili, pak už mohla jen hlídat a být potichu. A za další - dítě jsme si střídali, jak jsme potřebovali, škoda , že nenapsali, že dítěsi střídali, jak ono potřebovalo. A poslední věc - sama uznáváte, že Váš partner je inteligentní chlap, který k Vám má úctu- až budete mít zkušenosti s mužem, který Vás např. fyzicky napadal, urážel Vás, vyhrožoval, nechtěl se s Vámi dohodnout vůbec na ničem a chtěl střídavku, pak si berte do úst jiné ženy a moralizujte. To že to funguje u Vás je sice hezké, ale pro ostatní to není směrodatné.

1 0
možnosti

Pesan Pavel

14. 6. 2012 15:05
Tady střídavka nefunguje

Viz: http://www.youtube.com/watch?v=xRnh1scmYPg  a zde: http://www.youtube.com/watch?v=1a_SeewM6m8&feature=relmfu  , nicméně takové jednání jedinci z http://www.stridavka.cz podporují. Zejména Vlasta Hurtová alias Cihlář.

2 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

7. 6. 2012 18:02
Hmm.

Takže jak se píše dole, o žádnou střídavou péči nejde. Nebyli jste manželé, takže si dítě půjčujete, jak se vám zrovna hodí. Nic proti, i když to trochu připomíná péči o psa, který je zrovna u toho, kdo na něj má čas...

Ale mě tam zaujala jiná věc - naprostá sobecká klasika: tchýně vám nemá co kecat do výchovy dítěte, a to poté, co vám zjevně dost dlouhu dobu byla ovšem dost dobrá k tomu, aby se vám o dítě permanentně starala, a to i v době nemoci... Z tohoto přístupu je mi lehce blivno a dost to naznačuje, co jste to vlastně za lidi - já, já, já, pak možná dítě a ti ostatní jen tehdy, mohu-li z nich něco ve svůj prospěch vyrazit...

6 0
možnosti

littlemisssunshine

7. 6. 2012 18:20
Re: Hmm.

Vy jste to krasne napsala.Tak pod tohle se podepisu i ja!

2 0
možnosti

dva mraky

7. 6. 2012 17:48
Manzelstvi funguje

;-)

1 0
možnosti

Egerie

7. 6. 2012 13:23
Opravdu střídavka?

Jestli jsem dobře pochopila, vy máte dítě de jure ve výlučné péči a de fakto (pouze na základě ústní dohody) praktikujete péči společnou (né střídavku), která není přesně pade na pade, nemá přesný řád, odvíjí se od dohody rodičů (a tudíž odpadají horory ;-D kvůli pětiminutovému zpoždění při předání dítěte, viz nechvalně proslulé video ;-)).

Věřím, že jakákoli porozvodová/porozchodová oběma rodiči DOHODNUTÁ péče může fungovat :-)R^(vč.střídavky), horší jsou ty situace, kdy se rodiče nejsou schopni dohodnout a jeden z nich či oba dělají dusno a naschvály (viz opět zmíněné video)...

3 0
možnosti

Gwendolyn :)

7. 6. 2012 17:53
Re: Opravdu střídavka?

Jisteze to neni stridavka, ale spolecna pece, aneb svobodna matka dovolila otci, aby se staral o dite tez, protoze ji to tak vyhovuje. Ostatne je to samozivitelka a podnikatelka. A on je skvely chlapik. Akorat s nim nezije.

3 0
možnosti

Vlasta Hurtová

7. 6. 2012 9:20
Milá autorko,

hlavně se nenechejte otrávit nebo dokonce odradit od dalšího psaní některými diskusními příspěvky... Sama zde dobře vidíte, jací to jsou lidé, ti odpůrci "střídavky" - na druhých vidí neustále jen chyby. Sami přitom často tvrdí, že pouze pokud spolu dva rodiče dokážou dobře komunikovat, je střídavá péče vhodná. A pak si např. ve vašem článku přečtou, že jste se kvůli svému dítěti dokázali domluvit, no ale zase je to ŠPATNĚ! Normální je asi podle nich pouze  rozejít se ve zlém a bez ohledu na dítě na sebe celý život navzájem házet špínu a z dětí si dělat rukojmí...

2 0
možnosti

isabell

7. 6. 2012 12:35
Re: Milá autorko,

;-D vy jste arbitrem diskusí?

A zvládnete odpovědět na otázku, proč jste si vytvořila druhý diskusní profil (s tím samozřejmě i další mail)? Potřebuje se pod vaším jménem vyjadřovat do diskusí více lidí, že vám jeden nick nestačí?

PS: NORMÁLNÍ je se nerozcházet :-P

3 0
možnosti

čarovná rybí kostička

7. 6. 2012 8:03
A funguje střídavka i s týpky

jaké se nezhusta vyskytují na Střídavce?

"Já si myslím že rozumná totalita s rozumným diktátorem je lepší uspořádání než demokracie...

jak ve společnosti tak v rodině

vždy dude docházet k rozdílným názorům a jeden musí třísknout do staolu a rozhodnout, nelze hledat v mnoha věcech kompromisy"

3 0
možnosti

čarovná rybí kostička

7. 6. 2012 8:13
Re: A funguje střídavka i s týpky

"je to tak hrozný že je náročné to jen číst natož to prožít! je to důsledek toho čeho jsou ženy schopny,  nejtvrdší diktatura, sadismus, proč myslíte, že celá tisíciletí neměly plná práva jako muži? a když je dostaly tak tu civilizaci zlikvidovaly během 5ti generací?  jsme

v té stále stejné chybě a kolotoči. Tu "rovnoprávnost" jim zase

sebereme ale mezi tím budem ponořeny po krk do hoven a ony zničí životy

nám, sobě, dětem

Staročeské přísloví praví: koně chval po měsíci ženu po roce"

3 0
možnosti

čarovná rybí kostička

7. 6. 2012 6:40
Zvláštně sterilní a neživotný článek

čímž netvrdím, že Střídavka nemůže nějak fungovat. Pocity dítěte se nevnímají, člověk mimoděk zjistí něco po roce. Vnímá se vůbec dítě? Jako by se mi zdálo, že ho zúčastnění nesdílejí, oni si ho fakt střídají. Jako v půjčovně: "Rezervujte mi to na příští týden."

A proč se rodiče hádají kdo je víc, zda otec či matka? To snad normální rodiče, nebo normální muž a žena neřeší. Není na tom totiž nic k řešení. To je umanuté téma střídavkářů. Ani se mi nechce věřit, že by nějaká žena takhle mechanicky, bez jakékoli emoční angažovanosti napsala o svém malém "pendulu".

1 0
možnosti

Gwendolyn :)

6. 6. 2012 23:34
Och, to je ale dojemne

Dalsi slunickovy blog o stridavce od pani, ktera se chlubi tim, ze je svobodna matka. Kdyz jste tak strasne hodni a chytri a bajecni lide, kteri se tak skvele domluvi, proc jste nezustali spolu? Dite za to nestoji? Je prednejsi osobni zivot? Ani jste se nevzali.. hmm.... opravdu skvely vzor pro dite. Milacku, je v pohode se nevazat snatkem a je v pohode si dite prehazovat jako horkou bramboru. My jsme ale skveli a chapajici rodicove. Och. Ukapla by mi slza, kdyby to bylo mozne, jenze neni, protoze jste nepresvedcila o skvele stridavce. Clanek na objednavku?

3 0
možnosti

MAVIS66

6. 6. 2012 23:41
Re: Och, to je ale dojemne

Mate jiste pravdu a rozhodne s Vami souhlasim, ze pro dite je nejlepsi mit oba rodice pohromade ( vim o cem mluvim, jsem vdana potreti ;-) ). Ale clanek je preci o tom, jak by mela fungovat stridava pece a ne o charakteru otce a matky a proc nezustali spolu. :-)

0 0
možnosti

Vlasta Hurtová

6. 6. 2012 23:17
Děkuji moc

za pěkný článek, který jasně ukazuje, že když se chce, všechno jde!

1 0
možnosti

MAVIS66

6. 6. 2012 23:24
Re: Děkuji moc

Souhlas R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 19,33
  • Průměrná čtenost 1787x
Svobodomyslná introvertka původem z Plzně

Seznam rubrik